Žáci ze Švehlovky reprezentovali Olomoucký kraj v celostátním finále soutěže Učeň Instalatér 2016

Žáci ze Švehlovky reprezentovali Olomoucký kraj v celostátním finále soutěže Učeň Instalatér 2016

Ve dnech  19. - 22. 4. 2016 se uskutečnilo celostátní finále 19. ročníku soutěže odborných dovedností  Učen Instalatér, které se koná v rámci doprovodného programu mezinárodního stavebního veletrhu IBF Brno. Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a pořadatelem Cech topenářů a instalatérů ČR. Letošní ročník soutěže je zařazen do Přehlídky České ručičky 2016.

Olomoucký kraj reprezentovali žáci Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov, Vojtěch Pospíšil a Michal Grulich

Soutěž byla rozdělena do několika částí. V první části měli soutěžící za úkol zhotovení ucelené sestavy svařenců ze tří materiálů: oceli, mědi a plastu. V další části soutěžící osazovali umyvadlo se stojánkovou baterií, závěsné WC a otopný radiátor. Poslední úkol se skládal z teoretické části, kdy soutěžící řešili formou testu odborné otázky.

V konkurenci 28 účastníků – vítězů krajských kol ČR se na 1. místě v teoretické části  umístil Vojtěch Pospíšil, který v této disciplíně získal plný počet bodů. Další praktické dovednosti: svařování, ohýbání plamenem, pájení a lisování mědi, kompletaci sanitárních předmětů, zvládali naši žáci velmi dobře a v celkovém pořadí  družstev se umístili na velmi pěkném 4. místě.

Poděkování za příkladnou reprezentaci školy a Olomouckého kraje patří nejen žákům Vojtěchu Pospíšilovi a Michalu Grulichovi, ale i učiteli odborného výcviku Vojtěchu Rozsívalovi, který žáky připravoval na celostátní finále soutěže Učeň Instalatér 2016.





ggggg