Výzva pro podporu podnikání v Regionu HANÁ - informační seminář

Výzva pro podporu podnikání v Regionu HANÁ - informační seminář


Místní akční skupina
Region HANÁ (dále jen MAS Region HANÁ) pořádá pro podnikatele - potenciální žadatele v rámci Fiche 1 Podpora rozvoje podnikání v regionu seminář, který se uskuteční v úterý 18. července 2017 od 14:00 hodin v zasedací místnosti MAS Region HANÁ, Náměšť na Hané, náměstí T. G. Masaryka 99.

Předpokládaný termín vyhlášení a podávání projektů první výzvy: SRPEN 2017

Program semináře:

14:00 zahájení, úvod
14:05 prezentace strategie MAS, návaznost projektů na strategický plán CLLD
14:15 první výzva - prezentace připravované fiše, zaměření projektů
14:45 struktura projektu, žádost a povinné přílohy
15:30 dotazy, diskuse

Podpora je určena pro podnikatelské subjekty (FO a PO) – OSVČ, mikropodniky (méně než 10 zaměstnanců) a malé podniky (méně než 50 zaměstnanců) ve venkovských oblastech – seznam podpořených obcí najdete ZDE, jakož i zemědělci. Zemědělský podnikatel může být i střední nebo velký podnik.

Projekty musí být zaměřeny pouze na vybrané činnosti - podporované klasifikace ekonomických činností CZ NACE najdete v průvodním dopise pro žadatele (viz níže).

Dotaci lze poskytnout pouze na investiční výdaje:

  • stavební obnova (přestavba, modernizace, statické zabezpečení) či nová výstavba provozovny, kanceláře (včetně nezbytného zázemí pro zaměstnance) či malokapacitního ubytovacího zařízení (včetně stravování a dalších budov a ploch v rámci turistické infrastruktury, sportoviště a příslušné zázemí).
  • Pořízení strojů, technologií a dalšího vybavení sloužícího pro nezemědělskou činnost (nákup zařízení, užitkových vozů kategorie N1, vybavení, hardware, software) v souvislosti s projektem (včetně montáže a zkoušky před uvedením pořizovaného majetku do stavu způsobilého k užívání).
  • Doplňující výdaje jako součást projektu (úprava povrchů, náklady na výstavbu odstavných a parkovacích stání, oplocení, nákup a výsadba doprovodné zeleně).
  • Nákup nemovitosti

Účast na semináři, prosím, potvrďte do pátku 14. 7. 2017 na e-mail region.hana@seznam.cz


POZVÁNKA NA SEMINÁŘ

PRŮVODNÍ DOPIS PRO ŽADATELE

Veškeré další informace budou průběžně zveřejňovány na webu www.regionhana.cz v záložce CLLD 2014-2020.

 





ggggg