RODIČE, DĚTI, NENECHEJTE SI UJÍT JEDINEČNOU AKCI PRO VÁS – BURZA PRÁCE A VZDĚLÁNÍ

Dne 22.9.2016 se od 9 do 17 hodin ve Společenském domě Prostějov uskuteční Burza práce a vzdělání. Představí se zde významní zaměstnavatelé regionu a školy, které s nimi spolupracují. Akce je určena pro každého, kdo hledá povolání pro sebe nebo své děti, kdo hledá práci, kdo se zajímá o pracovní trh a poutavá bude zejména pro rodiče, kteří se chystají vybírat vhodnou formu dalšího vzdělání pro vycházející žáky ZŠ.

Zeptali jsme se ředitelky Okresní hospodářské komory v Prostějově, Heleny Chalánkové:

Co je hlavní cílem?

Seznámit návštěvníky s významnými zaměstnavateli regionu a školami, které s nimi spolupracují.

V čem je akce jedinečná?

Poprvé se v Prostějově koná akce, kde se budou prezentovat převážně významní zaměstnavatelé.
Rádi bychom, zejména rodičům a jejich dětem, představili současné pracovní prostředí vystavujících firem. Chceme poukázat na moderní výrobní technologie a čistotu dnešních výrobních firem. Návštěvníci se seznámí se současnými požadavky trhu práce, dozví se, jaké profese a obory jsou u firem nejžádanější.
Návštěva této akce bude pro rodiče především žáků 8. a 9. ročníků velmi dobrým pomocníkem při výběru vhodného studijního oboru s přihlédnutím k následné uplatnitelnosti na trhu práce.

Na co se návštěvníci mohou dále těšit?

Na parkovací ploše před Společenským domem bude stát kamion s celým tahačem, který bude možno celý „prošmejdit“ J To samé nabídne i přistavené servisní vozidlo.
Zájemci si mohou nechat změřit svůj krevní tlak a otestovat hygieny rukou.
Návštěvníci se dozví o volných pracovních místech, možných rekvalifikacích, budou si moci vyzkoušet přijímací pohovor v anglickém jazyce.

Třešničkou na dortu bude vystoupení tanečníků hip hopu – držitelů titulů mistra ČR, titulů z Mistrovství EvropyMistrovství světa, a to jak v sólových disciplínách, tak i ve skupinách.
Na své si přijdou i milovníci kreativního odívání - burzu zkrášlí módní přehlídka.
A také proběhne vylosování výherců znalostní soutěže, která od 5.9.2016 probíhá v PV večerníku. První cenou je chytrý mobilní telefon. Dalšími cenami bude např. vstup do Laser Areny v Prostějově pro více členné skupiny, předplatné PV večerníku, dárkový balík oříšků a sušeného ovoce, dárkový balík trvanlivých uzenin, flasch disky rozličných tvarů, sluchátka, cestovní tašky, deštníky, a spousta dalších.

Vstup pro všechny ZDARMA. Moc se na návštěvníky těšíme.





ggggg