Pozemky po textilním gigantu jsou na prodej

Pozemky po textilním gigantu jsou na prodej

Pozemky po „impériu“ OP Prostějov jsou stále volné. Potenciální investor zatím monitoruje průmyslové zóny v Česku a jedním z míst možné výstavby nového výrobního areálu je i Prostějov. Zájem má ale také město Prostějov. Kdo nakonec bude jejich vlastníkem, ukáže čas a v neposlední řadě i dotační možnosti. 

Nepromyšlená koupě pozemků v průmyslové zóně je sázkou do loterie. Město proto již několikrát jednalo se zástupci Czech Investu o možnosti získání finanční dotace na odkoupení těchto ploch.
„Není jednoduché tuto dotaci vyřídit. Nejdříve nás čeká takzvané bodové ohodnocení, z něhož vyjde, zda na finanční výpomoc máme nárok,“ nastínil čerstvé výsledky z jednání náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Zdůraznil, že přímý odkup investora od vlastníků je jedna z možností. Město Prostějov preferuje právě tuto variantu, aby současný vlastník pozemků OP, firma Astria Group, jednal s potencionálními investory sám a prodal pozemky přímo jim.

„Takový postup je výhodnější pro všechny a proces je jednodušší. Pochopitelně i my jednáme s Czech Investem o zmíněné dotaci, ale musíme zvážit veškeré rizika. Existují totiž přísné dotační podmínky. Pokud bychom získali pozemek a nenaplnili je, museli bychom finance vracet,“ nastínil riziko Pospíšil. Rozšíření průmyslové zóny je pro město důležité. Postupuje proto klasickou formou výkupů pozemků a jejich přípravou pro nové průmyslové zóny.

„V současnosti se jedná o plochy v ulici Brněnská, Kojetínská. Pozemek po Oděvním podniku je teď připraven pro investora a je jen na majiteli, firmě Astria Group, jak se dohodne na ceně a může ihned prodávat. Jde zhruba o dvanáct a půl hektaru. Musím ale zdůraznit, že odkup pro nás není prioritou,“ vysvětlil opatrnost města Prostějova náměstek Pospíšil.

Zdroj: http://www.mestopv.cz/cz/aktuality/pozemky-po-textilnim-gigantu-odevnim-podniku-prostejov-jsou-prodej.html 





ggggg