POMOC provozovatelům živností

POMOC provozovatelům živností

Rada města Prostějova schválila peněžitou pomoc až do výše 15 tisíc korun jako podporu drobných podnikatelů, kteří museli opět uzavřít své provozovny. Na tuto pomoc vyčlenila z rozpočtu statutárního města Prostějova celkem 4,5 milionu korun.

V souvislosti s prodloužením nouzového stavu v České republice až do roku 2021 a dalšími schválenými krizovými opatřeními ze strany vlády České republiky, na základě kterých byl opět zakázán maloobchodní prodej a prodej a poskytování služeb v provozovnách, rozhodla Rada města Prostějova na své schůzi dne 23. 3. 2021 podpořit drobné podnikatele působící na území statutárního města Prostějova, kteří museli v období měsíců leden až březen roku 2021 uzavřít své provozovny, a poskytnout jim peněžitou pomoc (dar) až do výše 15 tisíc korun.

POZOR – v roce 2021 mohou o tuto peněžitou pomoc (dar) požádat také podnikatelé, kteří užívají nebytové prostory statutárního města Prostějova a kteří v roce 2020 obdrželi od města peněžitou pomoc formou slevy na nájemném.  


Bližší informace na jaký účel, v jaké výši a kdo může žádat o peněžitou pomoc včetně žádosti ke stažení najdete ZDE.





ggggg