Hyundai opět rozdával technickým školám osobní automobily

Hyundai opět rozdával technickým školám osobní automobily

Jak se již stalo tradicí, ke konci roku rozdává nošovická společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) technickým školám automobily z předsériové výroby, které poslouží zejména k výuce budoucích automechaniků, techniků a inženýrů.

Za Olomoucký kraj si převzali symbolický klíč k osobnímu automobilu Hyundai i30  zástupci Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov z rukou Jiřího Havlína, vedoucího Oddělení lidských zdrojů společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o., Nošovice. Darované, respektive prodané vozidlo za symboliclou jednu korunu je kompletní, plně funkční a dokonale vybavené nemůže však  být homologováno k užívání na veřejných komunikacích, protože bylo vyrobena před oficiálním datem zahájení sériové výroby. Nový Hyundai i30 bude sloužit žákům učebního oboru Mechanik opravář motorových vozidel a žákům maturitního oboru Autotronik jako výuková pomůcka. Budoucí automechanici a autotronici tak budou mít možnost seznámit se s funkcemi motoru, převodovky, elektrických a elektronických systémů a budou mít možnost vyzkoušet si praktické dovednosti v oblasti opravárenských úkonů a diagnostických měření.

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov realizuje i další formy spolupráce s nošovickou automobilkou. Žáci automobilních oborů pravidelně navštěvují výrobní závod a seznamují se tak s technologickým procesem výroby jednotlivých pracovišť lisovny, svařovny, převodovkárny  až po finální montáž nových vozidel. 

Probíhající spolupráce mezi Švehlovou střední školou polytechnickou Prostějov a Hyundai Nošovice, výrobcem osobních automobilů, přispívá ke zkvalitnění přípravy budoucích odborníků v autoopravárenství.

Ing. Radomil Poles, ředitel školy





ggggg