Hospodářská komora ocenila dvě stě padesát absolventů odborných středních škol

Hospodářská komora ocenila dvě stě padesát absolventů odborných středních škol

Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR ocenila nejlepší absolventy technických, řemeslných, gastronomických oborů a oborů služeb středních odborných škol z celé republiky. Jubilejní 20. ročník předávání ocenění pro nejlepší absolventy se konal po celý druhý den Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Ocenění si odneslo 250 absolventů ze 44 středních odborných škol.

„Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců v odborné praxi vnímáme jako otázku, které je zapotřebí se věnovat. Věřím, že ocenění, která tu dnes absolventi získali, jim přinesou ty nejlepší předpoklady, jak se úspěšně zapojit do pracovního života,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý. Osvědčení nejlepšího absolventa HK ČR dokládá požadovanou kvalitu mladých pracovníků ze strany zaměstnavatelů a slouží jako doklad o odborných schopnostech absolventa uplatnitelných v praxi. V prvním bloku předávání osvědčení byli oceněni absolventi technických a řemeslných oborů, v odpolední části následovaly gastronomické obory a obory služeb.

„Jsem přesvědčen, že dnes oceněné studenty čekají skvělé kariéry. Po mladých schopných technicích je mezi firmami obrovská poptávka. Středoškolské vzdělání zvládli skvěle, ale neméně důležitá je praxe. A proto bych rád připomněl citát Thomase Fullera, že vědění je poklad, ale praxe je klíč k němu,“ řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

V uplynulých dvaceti letech ocenila HK ČR už více než pět a půl tisíce absolventů středních odborných škol. Za svou dlouholetou tradici se toto ocenění stalo prestižní záležitostí. Hospodářská komora tak prohlubuje snahu zachovat a podpořit tradiční technická řemesla a odborná odvětví.





ggggg