Doporučení k testování zaměstnanců

Doporučení k testování zaměstnanců

V posledních týdnech jsme svědky opětovného nárůstu počtu nakažených novým typem koronaviru. Tento trend se nevyhnul ani našemu regionu. Podle aktuálních statistik nakažených patří Prostějovu třetí nejhorší pozice mezi českými a moravskými městy. Počty dále den ode dne rostou a nezdá se, že by se na tom v dohledné době mělo něco změnit. Podobná je situace také na celém Prostějovsku.

V této souvislosti se na vás obracím s apelem, abyste sami sebe, své zaměstnance, a tím i celé firmy před epidemií co nejlépe chránili. Někteří z vás mají z minulých vln velmi negativní zkušenosti, kdy bylo nutné kvůli výskytu onemocnění omezit činnost nebo dokonce na čas některé provozy uzavřít. V letošním roce už se dařilo nejhorší období většin ou přečkat s pomocí testování pracovníků.

Testování v současné době není povinné a je jenom na vás, jak se k němu postavíte. Přesto na vás apeluji, abyste testování zaměstnanců zvážili. Je to cesta, jak přispět k ochraně zaměstnanců i celých firem. Testy mohou zachytit onemocnění dříve, než se stihne rozšířit a napáchat ve vašich provozech značné škody.

V současné době máte možnost nechat své pracovníky otestovat antigenními nebo PCR testy. Prozatím jsou v určitém v časovém intervalu hrazené ze zdravotního pojištění, další vývoj úhrady budeme všichni sledovat, protože závisí na rozhodnutí vlády. Rovněž je možné používat takzvané samotestovací sady, které nevyžadují asistenci zdravotníků a každý ji zvládne použít sám.

Pokud hledáte co nejsnazší cestu, jak nechat své zaměstnance testovat, můžete například využít služeb regionální firmy KoRo Medics s.r.o. Už od jara pomáhá řadě našich členů včetně nejvýznamnějších firem z Prostějova a okolí situaci související s koronavirem zvládnout. Můžete využít jak mobilního týmu provádějícího antigenní a PCR testy, tak si od ní koupit samotestovací sady. Kontakty na firmu přikládám níže.


JUDr. Bohuslav Švamberk
předseda představenstva OHK Prostějov

 

Kontakt na firmu:
KoRo Medics s.r.o.
Telefon: +420 733 393 266
E-mail: info@koromedics.cz





ggggg