Burza práce a vzdělání v Prostějově v nových prostorách splnila očekávání

Burza práce a vzdělání v Prostějově  v nových prostorách splnila očekávání

15. října 2019 se uskutečnil již čtvrtý ročník Burzy práce a vzdělání, který organizuje Okresní hospodářská komora v Prostějově, Úřad práce v Prostějově, Svaz dopravy a průmyslu a spoluorganizátor je Statutární město Prostějov.

Letos akce proběhla v nových prostorách Národního sportovního centra Prostějov, které získalo ocenění Stavba roku Olomouckého kraje za rok 2018. 

Návštěvníci měli možnost v jeden den na jednom místě kontaktovat téměř 60 vystavovatelů, kteří zde prezentovaly svoje výrobní programy a poskytované služby. Zastoupeny byly téměř všechny obory – od zpracovatelského průmyslu přes textilní, kožedělný, strojírenský, potravinářský, dále zde mělo svoje zastoupení zemědělství, zdravotnictví, lázeňství, doprava, logistika, elektro, bezpečnostní či novinové služby…. Ani tentokrát nechyběly prezentace odborných středních a vysokých škol, se kterými vystavující firmy úzce spolupracují. Každý z vystavovatelů se snažil zaujmout interaktivní formou, nechyběly simulátory, ochutnávky, kadeřnický salon, dárečky.

Velmi pozitivně byla návštěvníky hodnocena i venkovní expozice a atraktivní doprovodný program. Obdiv získaly vystavené nejmodernější traktory, souprava tahače s návěsem, vojenská technika a elektromobily. Ti odvážnější také vyzkoušeli  posuvný simulátor nárazu. Značný zájem byl o komentovanou exkurzi na přilehlé tenisové kurty, kde trénují Petra Kvitová, Tomáš Berdych. Zaujala také exhibice ve skateparku a prohlídka lukostřeleckého oddílu s ukázkami lukostřelby. Komentovaný doprovod zajišťovali studenti Střední odborné školy podnikání a obchodu Prostějov. Třešničkou na dortu byla exkurze do prostor tenisového klubu a zázemí tenisu, kterými nás provedl bývalý český profesionální tenista a tenisový trenér Jiří Novák

V průběhu celého dne prošlo Burzou téměř 2 tisíce návštěvníků. Největší počet byl zastoupen žáky základních a středních škol. Za tento obrovský zájem jsme velmi rádi a moc nás těší.

Zeptala jsem se některých vystavovatelů, jak byli spokojeni s účastí na Burze:

„Letošní BP a vzdělávání byla organizačně velmi dobře zajištěná, ocenili jsme příjemné a čisté prostředí Národního sportovního centra. Vážíme si příležitosti představit naší společnost v rámci regionu veřejnosti a především žákům základních a středních škol. Zajímavá byla i možnost setkat se s představiteli ostatních prostějovských firem a dozvědět se něco nového o dění na pracovním trhu v regionu. GALA se příští rok znovu ráda Burzy práce a vzdělání zúčastní“, Hana Lambot Wiesinger, Gala a.s.

„Letos poprvé jsme na burze práce představili model malého robota, který u návštěvníků sklidil velký úspěch. Především žáci základních škol aktivně využili možnost vyzkoušet si manuální zručnost při montáži listové pružiny. Aktivní přístup a zájem žáků základních škol nás mile překvapil.“ Mgr. Hana Mášová, HŽP a.s.

„Velmi příjemně nás překvapily nové prostory, kde vystavovatelé prezentovali jednotlivé společnosti. Myslím si, že si zájemci mohli přijít na své. Měli zároveň možnost si aktivně prohlédnout venkovní expozici kamionu společnosti HOPI a ochutnat různé nápoje Hollandia. Za společnost HOPI hodnotíme akci pozitivně.“ Jana Hornová, HOPI, s.r.o.

Na závěr bychom chtěly společně s ředitelkou Úřadu práce v Prostějově Ing. Věrou Crhanovou touto cestou poděkovat všem, kdo se na celé organizaci burzy podíleli:

Vystavující zaměstnavatelé a školy
Pracovníci Úřadu práce v Prostějově
Pracovníci Okresní hospodářské komory v Prostějově
Pracovníci Svazu průmyslu a dopravy
Vedení a studenti Střední odborné školy podnikání a obchodu, spol. s r.o.
Vedení a studenti Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov
Pracovníci společnosti HOPI s.r.o.
BESIP
GALA a.s.
601. skupina speciálních sil
Vojenská policie
Jakub Metzner /skatepark/
Magda Robová /lukostřelba/
Erik Krejčiřík /catering/
Prostějovský večerník
Radniční listy
Rádio HANÁ
pvnovinky.cz
Zvláštní poděkování patří primátorovi statutárního města Prostějov
Doufám, že jsem na nikoho nezapomněla ….

Helena Chalánková, ředitelka

 

 





ggggg