Burza práce a vzdělání v Prostějově splnila očekávání, přišlo se podívat téměř 2,5 tisíce lidí

Burza práce a vzdělání v Prostějově  splnila očekávání, přišlo se podívat téměř 2,5 tisíce lidí


22. září 2022 se uskutečnil již pátý ročník Burzy práce a vzdělání, který organizuje Okresní hospodářská komora v Prostějově a Úřad práce v Prostějově, spoluorganizátorem je Statutární město Prostějov.
Návštěvníci měli možnost v jeden den na jednom místě kontaktovat téměř 50 vystavovatelů, kteří zde prezentovaly svoje výrobní programy a poskytované služby. Zastoupen byl zpracovatelský průmysl, stavebnictví, strojírenství, potravinářství, zdravotnictví, lázeňství, doprava, logistika, elektro, textilní průmysl, obalová technika a další…. Poprvé se v letošním roce prezentovaly složky městské a státní policie a také statutární město Prostějov. Ani tentokrát nechyběly prezentace odborných středních a vysokých škol, se kterými vystavující firmy úzce spolupracují. Každý z vystavovatelů se snažil zaujmout interaktivní formou, nechyběly simulátory, ochutnávky, soutěže, dárečky. Konkrétně bych ráda zmínila model turbodmychadlového leteckého motoru, který byl na naší Burze poprvé, vyvolával obdiv i zájem o samotnou práci ve firmě, která se výrobou motorů do letadel zabývá. Nemalý zájem vzbuzoval také model funkčního průmyslového robota, který předváděl spoustu rozličných úkonů. Podobně tomu tak bylo i u modelu závodní formule, ve kterém si každý mohl vyzkoušet řízení formule a pocítit zážitek z rychlé jízdy.

Před Společenským domem si návštěvníci mohli prohlédnout vnitřní prostory moderního kamionu, olafetovaná vojenská vozidla a policejní motorku. U stánku Besip Teamu byli k vyzkoušení různé bezpečnostní testy.
Studenti si také mohli vyzkoušet přijímací pohovory nanečisto v cizím jazyce a účastnili se individuálních besed a prezentací s firmami. Zájemcům o práci bylo poskytováno odborné poradenství pracovníků Úřadu práce a nabízena i možnost rekvalifikací.
V průběhu celého dne prošlo Burzou více jak 2,5 tisíce návštěvníků. Největší počet byl zastoupen žáky základních a středních škol. Za tento obrovský zájem jsme velmi rádi a moc nás těší. Velkou radost nám udělaly pozitivní ohlasy jak od návštěvníků, tak od vystavovatelů. Víme tedy, že celou akci děláme dobře. Nabíjí nás to energií pro příští ročníky. Určitě ale neusínáme na vavřínech, vždy je co zlepšovat.

Děkujeme všem vystavovatelům za jejich aktivní přístup k celé akci a za nejen potřebu, ale i chuť dávat o sobě vědět a otevřít se více žákům, studentům i veřejnosti. A to vše i v této nelehké době. Velice si tohoto přístupu vážíme a cítíme velký respekt!

Na závěr bychom ještě chtěly společně s ředitelkou Úřadu práce v Prostějově Ing. Věrou Crhanovou touto cestou poděkovat všem, kdo se na celé organizaci burzy podíleli:

Vystavující zaměstnavatelé a školy ZDE
Pracovníci Úřadu práce v Prostějově
Pracovníci Okresní hospodářské komory v Prostějově
Pracovníci Společenského domu Prostějov
Studenti Střední odborné školy podnikání a obchodu, spol. s r.o.
Pracovníci společnosti HOPI s.r.o.
BESIP Team
601. skupina speciálních sil a 102. průzkumný prapor
Městská policie Prostějov
Restaurace Národního domu
/catering/
Prostějovský večerník
Radniční listy
Rádio HANÁ
pvnovinky.cz
Zvláštní poděkování patří primátorovi statutárního města Prostějov.

Helena Chalánková, ředitelka
Okresní hospodářská komora v Prostějově

 

 

 





ggggg