BURZA PRÁCE A VZDĚLÁNÍ SE JIŽ BLÍŽÍ

BURZA PRÁCE A VZDĚLÁNÍ SE JIŽ BLÍŽÍ

Dne 22.září 2022 od 9 hodin se v prostorách Společenského domu Prostějov uskuteční již pátý ročník celodenní veřejně prospěšné akce s názvem Burza práce a vzdělání 2022.

Hlavními pořadateli jsou Okresní hospodářská komora v Prostějově; Úřad práce České republiky-Krajská pobočka v Olomouci-Kontaktní pracoviště Prostějov a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Spolupořadatelem je také Statutární město Prostějov.

Burza práce a vzdělání je určena především pro žáky základních škol a studenty středních škol prostějovského regionu a jejich rodiče; pro kariérové a výchovné poradce; pro každého, kdo hledá zaměstnání nebo rekvalifikace; pro všechny, kteří se zajímají o pracovní trh.

Návštěvníci se zde dozví, které profese jsou a budou na trhu žádanéjaké obory se vyplatí studovat; které firmy hledají zaměstnance; jak se mohou rekvalifikovat. Dále tady také získají odborné poradenství při volbě povolání, informace o volných místech a trhu práce v kraji, ČR a EU.

Vystavovat a prezentovat se budou významní zaměstnavatelé zejména prostějovského regionu a odborné školy především technického zaměření. V letošním roce se akce účastní téměř 50 vystavovatelů.

Celou akci bude provázet doprovodný program, který bude probíhat jak venku před Společenským domem, tak uvnitř.
V rámci venkovních aktivit bude návštěvníkům k dispozici BESIP Team, se kterým bude možno vyzkoušet jeden ze simulátorů dopravní nehody. Dále bude možná prohlídka jednoho z nejmodernějších kamionů a velkého zemědělského traktoru. V neposlední řadě bude ve spolupráci s Vojenskými útvary posádky města Prostějova v čele s 601. skupinou speciálních sil a 102. průzkumným praporem připravena ke shlédnutí vojenská technika. Třešničkou na dortu bude možnost vidět na vlastní oči vojenský dron určený ke speciálním operacím.
Co se týká vnitřního doprovodného programu, tady bude probíhat ochutnávka potravinářských výrobků, bude vystaven exponát malého robota, model turbodmychadlového leteckého motoru a také studentský model závodní formule. V průběhu celého dopoledne budou probíhat Pohovory nanečisto v cizím jazyce a individuální besedy s firmami, které jsou určeny studentům středních škol.

Předešlé ročníky byly velmi úspěšné, byly kladně hodnoceny nejen vystavovateli, ale i samotnými návštěvníky. Burzu v průměru navštíví 2,5 tis. osob.

 

Leták ke stažení ZDE.

Seznam vystavovatelů najdete ZDE.

Srdečně Vás všechny zveme a těšíme se na setkání.

Za pořadatele

Helena Chalánková
Ředitelka
Okresní hospodářská komora v Prostějově





ggggg