Burza práce a vzdělání 2018 v Prostějově

Burza práce a vzdělání 2018 v Prostějově

Jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více jak 50  vystavovatelů dostanou lidé 2. října 2018 v Prostějově.  V tento den proběhne ve Společenském domě v Prostějově (Komenského 6) od 9 do 17 hodin „Burza práce a vzdělání“. Na její organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora v Prostějově a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Spolupořadatelem je Statutární město Prostějov. Vstup i veškeré poradenství budou zdarma.

 

Burza je určena široké veřejnosti. Jejím cílem je představit významné a zajímavé zaměstnavatele, jejich výrobní program a nabídku volných pracovních míst. Firmy seznámí návštěvníky, co v dnešní době požadují po uchazečích o zaměstnání a o jaké profese mají především zájem. Na prezentačních stáncích mohou návštěvníci také např. shlédnout jejich výrobky, získat podrobnější informace o jejich činnosti a pracovních podmínkách. Zástupci Úřadu práce ČR jim poradí s orientací v dalším vzdělávání a situací na trhu práce.


Prostřednictvím burzy chceme umožnit všem zájemcům získat hlavně užitečné a praktické informace přímo od zaměstnavatelů a škol. Návštěvníci si mohou vyslechnout či shlédnout prezentace jednotlivých firem, zúčastnit se tzv. minipohovorů nanečisto, workshopů zaměstnavatelů, je připraven trenažér převrácení auta, vodní bar a další zajímavosti,“
uvádí ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Prostějově Věra Crhanová. Před Společenským domem mohou návštěvníci burzy využít možnosti prohlídky nejnovějšího kamionu. Zájemci o práci profesionálního řidiče budou mít tak příležitost dozvědět se více o této profesi přímo z praxe, a to od jednoho z nejlepších profesionálních řidičů v České republice a trenéra v této oblasti pana Rudolfa Pokorného.

„Pro skupinky i jednotlivce máme i letos připraveny tzv. průvodce burzou, kteří v případě zájmů ze strany návštěvníků je provedou celou akcí, poskytnou základní informace o jednotlivých vystavovatelích nebo zprostředkují u konkrétního vystavovatele další schůzku či exkurzi,“ dodává ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR Věra Crhanová.

„601. skupina speciálních sil představí lehké taktické vozidlo IVECO s dálkově ovládanou zbraňovou stanicí, Land Rover SOV lehké terénní vozidlo pro speciální operace a čtyřkolku Outlander 800. Uvidíte vozidla připravená k boji tak, jak je speciální síly běžně využívají při operacích," uzavírá ředitelka Okresní hospodářské komory v Prostějově Helena Chalánková.

Součástí „Burzy práce a vzdělání“ je i bohatý doprovodný program. Atmosféru v sále Společenského domu oživí taneční vystoupení a módní přehlídka.


Veškeré informace o burzách jsou k dispozici na www.burzapav.cz, www.uradprace.cz nebo  http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/burzy_prace 

 





ggggg