Podnikatelé Olomoucké aglomerace budou moci opět získat finanční prostředky

Podnikatelé Olomoucké aglomerace budou moci opět získat finanční prostředky

Nositel Integrovaných teritoriálních investic (ITI) vyhlásil další výzvy s cílem podpořit rozvoj podnikání v Olomoucké aglomeraci. Finanční prostředky budou čerpány prostřednictvím Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) v oblastech podpory Nemovitosti a Školicí střediska.

Do výzev Nemovitosti a Školicí střediska budou moci podat žádost malé a střední podniky a školicí střediska. Cílem vyhlašovaných výzev je především podpora rozvoje a zvýšení inovační výkonnosti podnikání Olomoucké aglomerace,“ uvedl In. Aleš Martinec, vedoucí oddělení neinvestičních projektů, manažer ITI.

Do programu Nemovitosti mohou své žádosti podávat majitelé malých a středních podniků, kteří chtějí modernizovat objekt určený k rekonstrukci, zastaralou infrastrukturu či přeměnit nevyužívanou nemovitost typu brownfield na podnikatelský objekt. Potenciálními příjemci z programu Školicí střediska jsou majitelé malých a středních podniků, kteří uvažují o výstavbě nebo rekonstrukci školicího centra pro vzdělávání zaměstnanců či pořízení školicích pomůcek.

„Finanční prostředky z programu OP PIK jsou jedinečnou možností pro podnikatele, jak podpořit a rozjet své podnikání mezi konkurenty na území Olomoucké aglomerace. U programu Nemovitosti se jedná o již třetí výzvu, v prvních výzvách byly podpořeny podniky za cca 80 mil. Kč. V právě vyhlašované třetí výzvě máme pro podnikatele vyhrazeno přes 200 mil. Kč a žadatel má možnost získat podporu na projekt od 1 mil. až 30 mil. Kč. V případě výzvy Školicí střediska je alokace 20 mil. Kč. Taková příležitost se už nemusí opakovat,“ říkáBc. Ondřej Lakomý, tematický koordinátor ITI Olomoucké aglomerace.   

V roce 2019 budou vyhlášeny další výzvy pro podnikatele z programu Potenciál, Inovace – Inovační projekt, Aplikace, Technologie, Služby infrastruktury a Spolupráce – klastry.

V případě zájmu o získání finanční podpory, může žadatel vyplnit předběžný záměr  přes webové stránky Olomoucké aglomerace nebo kontaktovat zástupce ITI OA na e-mailové adrese iti@olomouc.eu či tel. čísle 588 488 773.

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace (ITI OA) jsou nástrojem EU vedoucím k podpoře územně vymezené Olomoucké aglomerace při využití finančních zdrojů z více operačních programů. ITI umožňuje regionálním subjektům zapojení se do přípravy a realizace programu, který vede k rozvoji území na základě místního přístupu.

 

Kontakt pro více informací:

Bc. Ondřej Lakomý

Magistrát města Olomouce, Odbor evropských projektů

mobil: +420 721 740 460

ondrej.lakomy@olomouc.eu

 

Doplňující informace:

www.olomoucka-aglomerace.eu





ggggg