TECHNIKA MÁ ZELENOU – závěrečná konference

TECHNIKA MÁ ZELENOU – závěrečná konference

Dne 23. 9. 2015 se v nádherných prostorách Louckého kláštera ve Znojmě uskutečnila závěrečná konference projektu Technika má zelenou, na které bylo přítomno 100 účastníků.
V rámci projektu se napříč 6 kraji /Olomoucký, Zlínský, Jihomoravský, Jihočeský, Středočeský a Pardubický/ realizovaly polytechnické dílničky, na nichž se paní učitelky z mateřských školek učily od profesionálních řemeslníků vybranému řemeslu - práce s recyklovanými materiál, paličkování, práce s voskem, výtvarné techniky, práce s ruční výrobou výšivek, práce se dřevem, práce s pedigem. Tyto svoje poznatky dále předávaly dětem ve svých mateřských školkách. Byl tak naplněn hlavní cíl projektu – podpora a rozvoj řemesel a technického cítění již na půdě mateřinek.
V rámci projektu byly také realizovány vzdělávací semináře, tuzemské a zahraniční stáže. Zahraniční stáže byly realizovány na Slovensku, v Litvě, Lotyšsku, Norsku a Itálii.

Na konferenci byla představena realizace projektu a záměr jeho rozšíření v budoucnu z důvodu jeho velkého úspěchu a přínosu pro rozvoj pedagogických pracovníků. Zástupkyní MŠMT byla diskutována aktuální témata v předškolním vzdělávání z pohledu MŠMT a zástupkyní České školní inspekce předneseno téma Předškolní vzdělávání v ČR z pohledu ČŠI.

Projekt byl realizován Unií zaměstnavatelských svazů ČR v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost a financován z Evropského sociálního fondu. Okresní hospodářská komora v Prostějově byla jedním ze 4 partnerů.
Realizace projektu od 1.6.2014 – 30.9.2015.

   

    

   

 





ggggg