Premiér Babiš ocenil kvalitu svářečské školy na Švehlovce

Premiér Babiš ocenil kvalitu svářečské školy na Švehlovce

Ve dnech 23 – 25. 4. 2018 se žáci druhého ročníku oboru Opravář zemědělských strojů a Instalatér zúčastnili 22. ročníku mezinárodní soutěže studentů svářečských škol Zlatý pohár Linde.
Soutěž se konala pod záštitou generálního partnera Linde Gas a. s., největšího dodavatele technických plynů v ČR. Mezinárodní části soutěže se zúčastnily mimo domácích soutěžících také soutěžní týmy z Německa, Ukrajiny a Slovenska.

Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách: 
Metoda 111 – svařování elektrickým obloukem obalenou elektrodou
Metoda 135 – svařování elektrický obloukem tavící se elektrodou
Metoda 141 – svařování elektrickým obloukem netavící se elektrodou
Metoda 311 – svařování plamenem

Švehlovu střední školu polytechnickou Prostějov reprezentovali žáci Filip Brauner z 2.O – Opravář zemědělských strojů a Petr Novák ze třídy 2.ITr – Instalatér.

Z celkového počtu téměř sta soutěžících se ve svařování plamenem umístil Petr Novák na 2. místě v národní části a na 3. místě v mezinárodní části soutěže. Krásného umístění ve svařování elektrickým obloukem tavící se elektrodou dosáhl i Filip Brauner, který se umístil na 2. místě v národní části. Další ocenění převzal Filip Brauner jako nejmladšího účastníka soutěže.

Hodnotné ceny soutěžícím předával premiér České republiky Andrej Babiš a ministr školství pan Robert Plaga.

Vedení školy děkuje žákům za reprezentaci Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov. Poděkování si zaslouží i vedoucí učitel odborného výcviku Jiří Peška a  instruktor svářečské školy Tomáš Hrdlička, kteří připravovali žáky na soutěž.

Více informací a fotografií zde: https://www.facebook.com/soutezzlatypoharlinde/





ggggg