Petr Mach navštívil Švehlovu střední školu polytechnickou v Prostějově

Petr Mach navštívil Švehlovu střední školu polytechnickou v Prostějově

Ve čtvrtek 4. 6. 2015 uspořádal klub Mladých konzervativců v Prostějově pod záštitou Davida Vančíka setkání studentů Švehlovy střední školy polytechnické s europoslancem a předsedou Strany svobodných občanů Ing. Petrem Machem.
Petr Mach v roce 2009 založil Stranu svobodných občanů a v roce 2014 se stal poslancem Evropského parlamentu, ve kterém, jak sám uvádí, hájí svobodu občanů proti evropské byrokracii. 

Jeho přednáška se skládala ze dvou částí. V té první seznámil studenty s fungováním Evropské komise a Evropského parlamentu, jehož je členem, patří ke skupině Evropa svobody a přímé demokracie a v druhé části se poté věnoval dotazům studentů. Europoslanec zdůraznil, že k zásadním věcem, které prosazuje, patří, aby přijetí eura bylo pro všechny členské země dobrovolné, a proto je potřebná revize primárního práva Evropské unie. Dále upozornil na tzv. Euronesmysly, které se na nás z EU zvláště v poslední době přímo valí. Nejčastější dotazy z řad studentů se týkaly kvót na uprchlíky, otázky směřovaly k problematice biopaliv, registračních pokladen, přijetí eura, činnosti našich eurokomisařů v EU. Diskuse si všímala i dluhu Řecka vůči EU, neustálého cestování poslanců mezi Bruselem a Štrasburkem, situace kolem Liberlandu a zahrnovala ještě mnoho dalších dotazů. Beseda se vydařila a všichni zúčastnění byli s akcí spokojeni. Doufáme, že někdy příště navštíví naši školu další významná osobnost z řad české politické scény a přiblíží mladým lidem oblast, o kterou se dnešní mladá generace příliš nezajímá.

Mgr. R. Spurná





ggggg