HK ČR dále zintenzivňuje podporu českých exportérů. Od února přibydou k regionálním exportním místům i pravidelné regionální exportní konference

HK ČR dále zintenzivňuje podporu českých exportérů. Od února přibydou k regionálním exportním místům i pravidelné regionální exportní konference

Hospodářská komora České republiky přichází od února s další aktivitou na podporu českého exportu – Regionálními exportními konferencemi HK ČR. Doposud podnikatelům v každém kraji velmi efektivně pomáhaly Regionální exportní místa HK ČR, která nabízí kompletní zahraniční servis. K této aktivitě, kterou Komora podnikatelům nabízí díky nejkomplexnějšímu pokrytí sítí krajských a okresních Komor, navíc letos přibydou i pravidelné Regionální exportní konference HK ČR. První z nich se uskuteční začátkem února v Olomouci.

„Hospodářská komora představuje pro české exportéry velice významného partnera, kromě celé řady úspěšných podnikatelských zahraničních misí jsme za uplynulý rok uspořádali i desítky exportních seminářů a teritoriálních dní, z nichž se jich nemálo konalo i v jednotlivých regionech. A právě tuto iniciativu chceme v letošním roce ještě více akcelerovat, rozhodli jsme se proto zahájit tradici Regionálních exportních konferencí HK ČR,“  vysvětluje viceprezident HK ČR Bořivoj Minář.

Hospodářská komora má oproti jiným organizacím zastupujícím podnikatele v ČR nejrozsáhlejší síť kontaktů. „Máme čtrnáct tisíc členských firem z celé ČR, dlouhodobě s podnikateli spolupracujeme, jsme jejich legitimním partnerem, což podtrhuje i pozice HK ČR daná zákonem. Zintenzivnění pomoci především pro malé a střední firmy v jejich exportních aktivitách proto považujeme za nezbytné. Máme v ČR skvělé produkty, o které je ve světě zájem, s čím však musíme českým exportérům pomoci, je například způsob prezentace jak dát o svém byznysu ve světě vědět a jak na zahraničních trzích uspět,“ přiblížil Minář. Cyklus Regionálních exportních konferenci HK ČR tak bude ideální příležitostí, jak firmám zajistit kompletní poradenskou a asistenční činnost v oblasti jejich exportních aktivit.

Za tímto účelem se také HK ČR v uplynulém roce intenzivně podílela na vytvoření Globální mapy oborových příležitostí. Zde mohou čeští exportéři nalézt pro ně velice podstatné informace o zahraničních trzích, které je zajímají a které jsou třeba bodem jejich budoucího zájmu.





ggggg