Švehlovka na mezinárodní svářečské soutěži Zlatý pohár Linde 2015

Švehlovka na mezinárodní svářečské soutěži Zlatý pohár Linde 2015

Svářečská škola Švehlovy střední školy polytechnické v Prostějově má dlouholetou tradici. Již 25 let připravuje žáky nejen pro praxi, ale i na soutěže. Za úspěchy žáků v soutěžích je dobrá práce učitelů odborného výcviku. Významnou roli při této přípravě má spolupráce s firmou TESYDO, s. r. o., Brno.

Žáci Švehlovy školy se každoročně zúčastňují mezinárodní soutěže svářečů o Zlatý pohár Linde. Letošní, již devatenáctý ročník, se uskutečnil ve dnech 14. a 15. dubna 2015 ve Frýdku – Místku pod záštitou generálního partnera Linde Gas a.s., největšího dodavatele technických plynů v ČR. 

Soutěž byla vyhlášena ve čtyřech kategoriích:

111 elektrický oblouk obalenou elektrodou, 311 plamen, 135 elektrický oblouk v ochranné atmosféře CO2, 141 elektrický oblouk metodou TIG.
Švehlovu střední školu polytechnickou v Prostějově ve svařování elektrickým obloukem školu reprezentoval Ondřej Staněk ze třídy 3O, který studuje učební obor Opravář zemědělských strojů. V soutěži si vůbec nevedl špatně. V jeho kategorii se pokoušelo o úspěch 30 soutěžících a Ondra se umístil ve své kategorii na krásném osmém místě. Druhým želízkem v ohni byl Jiří Božek ze třídy 3EI, který studuje obor Instalatér. Soutěžil ve svařování plamenem a z jednatřiceti soutěžících Jirka vybojoval pěknou 14. příčku. 
Žákům, kteří se nebojí obhájit veřejně své znalosti a dovednosti na soutěžích, patří poděkování a uznání vedení školy. V této soutěži dosahuje Švehlova škola dlouhodobě vynikajících výsledků, což jistě svědčí i o dobré práci učitelů odborné výcviku a učitelů odborných předmětů. Největší podíl na úspěšné přípravě soutěžících v letošním roce má instruktor svařování pan Jindřich Valčík. 

Gratulujeme k úspěchům. Helena Chalánková, ředitelka OHK v Prostějově

 

 





ggggg