Poznej průmysl Prostějovska!

Poznej průmysl Prostějovska!

Tak by se dala charakterizovat snaha Asociace Radost z Prostějova, sdružující rodiny s postiženým dítětem, aby mohla dětem ukázat zdejší výroby na vlastní oči, případně si něco doslova i ohmatat, přivonět atmosféře a zvukům přímo na místě. 

Osobní setkání s denní realitou pracujících ve svém okolí jim dává nenahraditelný přehled o dovednostech zdejších lidí. V tomto duchu proběhla před pár dny i prohlídka „srdce bývalého Agrostroje“ – firmy „Wisconsin Engineering CZ s.r.o.“, která pokračuje v tradici a produkuje malotraktory, pojízdné travní sekačky, sněhové frézy a podobné další mechanizmy. Firma díky exportu dobře reprezentuje nejen naše město, ale i stále dobré jméno českých výrobců ve světě.
Prohlídku Asociaci Radost ve firmě vyjednala ředitelka Okresní hospodářské komory v Prostějově Helena Chalánková, které touto cestou děkujeme. Tato firma nebyla vybrána náhodně, jak poznamenala ředitelka OHK. Zaměstnává i nad rámec zákona tělesně postižené pracovníky. A právě tito jsou, dle vyjádření personálního ředitele, přínosem pro chod firmy, která si váží jejich odbornosti a pracovního nasazení.
Rozlehlá hala, táhnoucí se podél Vrahovické ulice poskytla dokonalý pohled na jednotlivé etapy výroby. Kromě původních i částečně zmodernizovaných strojů bylo možno vidět i zcela nové dovezené z USA a Japonska. Účastníky zaujali zejména práce na velkých lisech,  obráběcích strojích a v neposlední řadě předváděcí jízdy finálních produktů. K dobré náladě dětí přispělo i drobné pohoštění a propagační materiály.
Za umožnění „exkurze“ třeba poděkovat vedení podniku zastoupeného přítomným panem Milošem Běhalem, personálním ředitelem, schopným odpovídat na nejrůznější dotazy a podat výklad tak, aby tomu porozuměli především přítomné děti.

Výbor Asociace Radost
/P.Z. zpráva byla redakčně upravena/





ggggg