Hospodářská komora ČR ocenila téměř dvě stě nejlepších absolventů gastronomických oborů

Hospodářská komora ČR ocenila téměř dvě stě nejlepších absolventů gastronomických oborů

Nejlepší absolventi gastronomických oborů a oborů služeb, kteří splnili přísná kritéria během celého studia i praxe, dnes získali ocenění Hospodářské komory České republiky z rukou jejího viceprezidenta Zdeňka Somra. Osvědčení, které bylo předáváno na veletrhu For Gastro v pražských Letňanech, obdrželo 190 absolventů. Slavnostního okamžiku se v areálu PVA Expo Praha zúčastnili kromě čelních představitelů HK ČR také náměstkyně ministerstva pro místní rozvoj Simonea Zikmundová, náměstek ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Fidrmuc či zastupitel hl. města Prahy Patrik Nacher. 

Studenti splnili náročné podmínky nejenom v teoretické části studia, ale především v praktické části, kterou právě zaměstnavatelé považují za klíčovou pro uplatnění na trhu práce,“ uvedl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Cílem ocenění je motivovat studenty k lepším výsledkům, jak v teorii, tak v praxi. Osvědčení zároveň slouží jako konkurenční výhoda na trhu práce a tedy v případě čerstvých absolventů při hledání prvního zaměstnání. Hospodářská komora ČR tak dlouhodobě usiluje o zvýšení zájmu o studium středních odborných škol a podporu českých podnikatelů a cechů.

„Za více než dvě dekády, kdy osvědčení končícím studentům předáváme, jsme ocenili už téměř šest tisíc úspěšných absolventů, z nichž se v průběhu let stali kvalitní zaměstnanci, ale i podnikatelé či dokonce zaměstnavatelé,“ dodal viceprezident HK ČR Zdeněk Somr, který uznání absolventům předal.

Další více než stovka studentů, tentokrát z technických studijních oborů, bude oceněna v úterý 4. října v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Letos se jedná již o 21. ročník slavnostního oceňování nejúspěšnějších absolventů odborných škol.

 

Zdroj: HK ČR





ggggg