Burzu práce a vzdělání v Prostějově navštívilo kolem 2 000 lidí

Burzu práce a vzdělání v Prostějově navštívilo kolem 2 000 lidí

2. října 2018 proběhl ve Společenském domě v Prostějově třetí ročník Burzy práce a vzdělání. Hlavními organizátory byla Okresní hospodářská komora v Prostějově, Úřad práce v Prostějově, Svaz dopravy a průmyslu a spoluorganizátorem Statutární město Prostějov.

Široká veřejnost měla jedinečnou možnost v jeden den a na jednom místě kontaktovat více jak 50 vystavovatelů. Zájem byl obrovský, Burzou prošlo kolem dvou tisíc návštěvníků.

Co je důvodem atraktivnosti burzy v Prostějově?
Žáky základních i středních škol celou Burzou provází průvodci, kteří cíleně a jednotlivě představí každého vystavovatele.
Snažíme se každý rok vymyslet něco nového, jedinečného, lákavého pro všechny věkové skupiny. Burza je doplněná doprovodným programem, který zahrnuje módní přehlídku, tanec, ochutnávky, úpravu účesu, nehtovou modeláž, trenažery, interaktivní prezentace firem, ale také praktické ukázky minipohovorů a vedení výběrových řízení v anglickém jazyce.

I v letošním roce byla třešničkou na dortu venkovní expozice. Tady byla připravena souprava tahače s návěsem a zájemci o práci profesionálního řidiče si mohli promluvit přímo s člověkem z praxe – s jedním z nejlepších profesionálních řidičů v České republice Rudolfem Pokorným.

Velkým lákadlem pro všechny byla vojenská technika 601. skupiny speciálních sil. Návštěvníci měli jedinečnou příležitost prohlédnout si vojenská vozidla připravená k boji tak, jak je speciální síly běžně využívají při operacích. 
Dalšími lákadly byl trenažér převrácení auta, vodní bar, kde barmani míchali skvělé nealko nápoje a v neposlední řadě nechyběla možnost ochutnat úžasné grilované klobásky nebo párky v rohlíku.

Zeptala jsem se některých vystavovatelů, jak byli spokojeni s účastí na Burze a zda byla pro ně přínosem.

„Prostějovská Burza práce je již tradičně organizována na vysoké úrovni a přesto si zachovává velmi osobní a lidský rozměr. Možnost setkat se na neformálním fóru a vyměnit si názory s žáky základních a středních škol, jejich učiteli někdy i rodiči, představiteli státní správy a místní samosprávy a kolegy z vystavujících firem a středních škol je unikátní a určitě přínosná pro všechny účastníky“, řekl Ing. Tomáš Zikmund ze společnosti Toray Textiles Central Europe s.r.o.

„Včerejší akci považujeme za velmi vydařenou. Za celou historii Burzy práce jsme zaznamenali  doposud nejvyšší počet návštěvníků z řad základních a středních škol. Velmi se nám líbili průvodci z řad zaměstnanců úřadu práce. Nejen, že žáky doprovázeli burzou, ale měli informace o naší firmě a byli schopni ji krátce představit. Pomohli tak prolomit  bariéry a překonat dětem ostych, aby se ptaly na to, co je zajímá. Firma se tak dostává do podvědomí mladší generace nejen jako velký zaměstnavatel ale i jako  významný  celosvětový dodavatel automobilových součástí. Děti díky burze získávají přehled o  firmách a školách, které v regionu působí, ale i o skladbě průmyslu v oblasti, ve které žijí a mohou se dozvědět spoustu zajímavostí“, řekla Bc. Kateřina Krausová ze společnosti MUBEA – HZP s.r.o.

Jsem velmi ráda, že i přes nepřízeň počasí byla návštěvnost ještě vyšší jak v loňském roce a naplnila očekávání vystavovatelů i návštěvníků.

Na závěr bychom chtěly společně s ředitelkou Úřadu práce v Prostějově Ing. Věrou Crhanovou touto cestou poděkovat všem, kdo se na celé organizaci burzy podíleli:

Vystavující zaměstnavatelé a školy
Pracovníci Úřadu práce v Prostějově
Pracovníci Okresní hospodářské komory v Prostějově
Pracovníci Svazu průmyslu a dopravy
Pracovníci Společenského domu Prostějov
Pracovníci společnosti HOPI s.r.o.
MUBEA – HZP s.r.o.
BESIP
VEOLIA ČESKÁ REPUBLIKA, a.s.
MAKOVEC a.s.
601. skupina speciálních sil
Studenti Střední odborné školy podnikání a obchodu, spol. s r.o.
Studenti ArtEcon – Střední škola s.r.o.
Studenti Střední školy automobilní Prostějov, s.r.o.
Studenti Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov
Studenti Střední odborné školy Prostějov
Studenti Střední zdravotnické školy, Prostějov
Taneční škola Pirouette
Zvukaři
Radniční listy
Prostějovský večerník
Prostějovský deník
Rádio HANÁ
pvnovinky.cz
Zvláštní poděkování patří primátorce statutárního města Prostějov.
Pevně věřím, že jsem na nikoho nezapomněla…

Helena Chalánková, ředitelka
Okresní hospodářská komora v Prostějově

 

 

 





ggggg