6 výzev, které Vám pomohou s rozvojem podnikání

6 výzev, které Vám pomohou s rozvojem podnikání


Jste podnikatelem, který má sídlo nebo provozovnu na území Olomoucké aglomerace?

Chcete inovovat své podnikání?

Zaměřujete se na vědu a výzkum (VaV)?

Potřebujete modernizovat zastaralou, technicky nevyhovující budovu nebo takovou budovu zbourat a postavit rovnou novou?

Máte nějaký nápad/vynález/produkt, který si zaslouží ochranu prostřednictvím patentu, ochranné známky…?

Uvažujete o výstavbě nebo rekonstrukci školicího střediska, nebo potřebujete zmodernizovat prostory pro vzdělávání zaměstnanců či pořídit školicí pomůcky?

V případě, že jste alespoň na jednu z otázek odpověděli ano, jsou pro Vás ideální příležitostí Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace.

  1. Pro podniky zaměřené na inovace, nebo pro ty, které s nimi teprve začínají, je určena výzva INOVACE – Inovační projekt. Tato výzva Vám pomůže uvést inovované výrobky do výroby a na trh. Inovace musí proběhnout vlastní VaV činností nebo transferem technologií (tzn. přenos poznatků vzniklých v akademickém sektoru do praxe). Výzva Vám pomůže i v případě zavedení inovovaného výrobního procesu či zvýšení efektivnosti poskytování služeb. Projektový záměr je možné podat do 8. 6. 2018.
  2. Pro ty, kteří chtějí rozšířit vlastní výzkumné a vývojové kapacity a začít tak realizovat vlastní výzkumné, vývojové a inovační aktivity, je výzva POTENCIÁL ta pravá. Projektový záměr je možné podat do 8. 6. 2018.
  3. NEMOVITOSTI jsou další výzvou, která Vám pomůže se více „rozjet“. Nemovitosti Vám umožní získat peníze na rekonstrukci Vašeho zastaralého, zanedbaného a nevyužívaného podnikatelského objektu či jeho zbourání a postavení nového. Dále je možné jejím prostřednictvím realizovat projekty revitalizace plochy pro vlastní podnikání. Projektový záměr je možné podávat do 37. 7. 2018.
  4. Výzva INOVACE – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví je pro ty podnikatele a subjekty, kteří jsou plní nápadů a potřebují ochránit své průmyslové vlastnictví např.: patentem, ochrannou známkou, užitným vzorem atd. Takoví podnikatelé mohou získat peníze na služby patentových zástupců, správní poplatky a překlady. U této výzvy mohou kromě podnikatelů žádat i vysoké školy, instituce terciárního vzdělávání a veřejné výzkumné organizace.  Projektový záměr je možné podat do 30. 9. 2018.
  5. Pro ty, kteří školí své zaměstnance, ale chybí jim často odpovídající prostory a pomůcky, nebo pro ty, kteří teprve chtějí začít, je tu výzva ŠKOLICÍ STŘEDISKA. Můžete tak získat peníze na výstavbu, rekonstrukci, pořízení či vybavení školicích center nebo školicích místností. Výzva je určena pro firmy, které působí v oblasti zpracovatelského průmyslu. Projektový záměr je možné podávat do 31. 7. 2018.
  6. A pro podnikatele, kteří jsou již „dál“ a mají zkušenosti a kapacity s vývojem, je tu výzva APLIKACE. Díky této výzvě můžete zrealizovat projekt, díky kterému vyvinete zcela nové produkty, materiály, technologie nebo služby. Způsobilými náklady jsou např.: mzdy vývojových zaměstnanců, materiál, přístroje, smluvní výzkum, licence atd. Projektový záměr je možné podat do 31. 8. 2018

Pokud Vás některá z výzev zaujala, podrobné informace včetně kontaktů najdete zdeNeváhejte a nebojte se zapojit do rozvoje nejen Vašeho podnikání, ale i naší aglomerace!

 

*Všechny výše uvedené výzvy jsou určené pro malé nebo střední podnikatele či podnikající fyzického osoby. Výjimka platí u výzvy Inovace –Projekt na ochranu průmyslového vlastnictví, do kterého mohou podávat žádosti i veřejné výzkumné organizace a instituce terciárního vzdělávání. Velké podniky mohou podávat projekty pouze do výzvy Inovace – Inovační projekt.





ggggg